I Paradiset dyrker vi frugt og grøntsager, som vi sælger. Alt er naturligvis naturgødet. Udbudet variere alt efter årstiderne.
Når årstiden er til det, sælger vi vores egne natur dyrkede krydderurter her i Parediset
Diverse olier, ekstra jomfruolier.
Vi forhandler alle produkter fra Aurions bageri, både malet mel og hele korn til kornkværn samt tilbehør til bagning. Alle fødevarer er selvfølgeligt økologisk og bæredygtigt produceret. Kontakt os for priser og udvalg.
Chokolade frugtstang fremstillet af hakkede øko-logisk dyrkede figner (figenpasta), ristede mandler, honning, mørk chokolade (med soja lecitin) og orangeolie. Rullet i mørk chokolade. Alt i økologisk kvalitet.
Figenrulle fremstillet af hakkede økologisk dyrkede figner (100%) (figenpasta), rullet i økologisk kokos.
Jean Christophe Bott overtog familiefirmaet Domaine Bott-Geyl i 1995 som 20 årig. Han har siden gået sejrsgang blandt vinjournalister og topsmagere i hele verden med sin kompro-misløse og risikofyldte måde at producere markant fede og fyldige vine på. Senest har han modtaget bemærkelsesværdige høje point af Robert Parker. Jean Christophe regnes idag for et af Alsaces største talenter. Domaine Bott-Geyl besidder bare 13 ha vinmarker, og er også i den danske presse blevet tilbedt: I bogen: "Vinene fra Alsace" skriver Søren Frank.... " nærmest med rekordfart er kvalitets-niveauet skudt i vejret og er således at finde blandt den lille håndfuld af absolutte topproducenter i Alsace". Denne vin er en Domaine Bott-Geyl Edelswicker 2005 Métiss og er biodynamisk.
Årets Økobrag af en rødvin. Økologisk Rødvin Gran Sasso Montepul-ciano D'abruzzo 2007. Anders Grøndahl skriver: "Fremragende vin fra Midtitalien. Mørk, blød, smægtende, velkrydret og elegant med masser af blomme, krisebær, velhængt kød, tobak og kaffe. Alt samlet med en stor grad af harmoni og lige til at hælde ned." Vinavisen gav den topkarakter og skrev: " Dejlig og kødfuld rødvin med blød frugt, krydderi, fin sødme og tanniner i passende mål. Fuld harmoni."
Ren Mjød
Ren Mjød er brygget på en forårshonning, som har tilført mjøden en dejlig let smagsfylde, med små fine nuancer af bitterstoffer fra sommerens blomsterflor. Farven er dyb og gylden, smagen er blød og tilpas sød.
Mjødurt
Mjødurtsmjøden er en halvsød mjød, hvor mjødurtens smagsstoffer tilfører en frugtagtig oplevelse, samt neddrosler sødmefornemmelsen.
Mjødurtsmjøden er gylden og klar i farven.
Hyldemjød
Hyldemjøden har duften af sommerens blomstring, og en god fyldig smag. Eftersmagen er lang, med en solid basis af lette bitterstoffer. Sødmen er holdt i den nedre ende.
Fra Mjødgård kan vi for første gang præsentere en ekstra lagret mjød. Det er vores specielle 2 år gamle julemjød, krydret med hyldeblomst og appelsin. Julemjøden er klar og gylden, og smagen er behageligt rundet af den ekstra lagringstid, med en god balance mel-lem bitterstoffer og sødme. Etiketten er lavet af Anker Eli Petersen efter inspiration af gamle nordiske juletraditioner og sagn.
Læsø salt er sydesalt fremstillet efter ældgamle metoder i en rekonstrueret sydehytte fra vikingtiden. Det mineral-holdige havsalt er et eksklusivt og meget efterspurgt produkt. Læsø salt i stofposer: 200 g, 500 g, 1000 g.
Urtesalt. Fremragende økologiske urter blandet med sydesalt. Godt til ægget, ovenpå brød, salaten og til varme retter m.m. Urtesalt i glas. Urtesalt i små glas
Stensaltet er brudt i miner i Tyskland og derefter knust og sigtet. Ikke tilsat antiklumpningsmiddel. Kommer i pose med 1 kg.
En tørremaskine er det ideelle værktøj når frø, urter, svampe, grøntsager, frugt og bær skal tørres. De friske produkter bliver langsomt tørret ved en temperatur på 40 grader og kan derefter kommes på poser eller glas til opbevaring.
Tørremaskinen kan bruges året rundt, og giver den sparsommelige muligheder for at bruge havens og naturens produkter fuldt ud.
Specifikationer : Model 970, 230V ~ 50Hz 330W.
Kræver ikke jordforbindelse. Lyd niveau 57dBA.
I butikken føres også Anne Mette Olesen´s bog: "Tørt og godt".
Der er mange gode grunde til at male sit mel selv. Mel holder sig ikke længe før det begynder at ned-brydes, ligesom kaffebønnen nedbrydes efter maling og giver en mindre aromatisk smag. Man bestemmer selv finheden i sin mel samt estetikken i at forarbejde det færdige produkt fra bunden med en kornkværn.
Husholdningkværnene har vist sig at skabe et bedre produkt end store industrianlæg og har en holdbarhed langt over forventeligt.
Frisk formalet mel giver bedre aroma samt giver bedre hævning af brødet.
Kværnene er lavet i varmebehandlet bøgetræ.
Oktagon 1 Kornkværn kapacitet 7,5 kg/timen.
Oktagon 2 Kornkværn kapacitet 13,2 kg/timen.
*garanti 10 år til privat brug og 2 år til erhverv